Ny versjon av Würth Elektronik «Component Selector» programvare utgitt

I over to år har Würth Elektronik eiSos sin programvare «Component Selector» hjulpet ingeniører med å velge og å simulere passive komponenter. Tusenvis av brukere over hele verden benytter allerede dette gratis simulerings-programmet.
04.02.2014

Würth Elektronik eiSos har nå lansert en revidert og utvidet versjon av programvaren «Component Selector». Seks nye moduler har blitt lagt til de fire eksisterende, noe som gjør dette verktøyet til en av verdens mest omfattende komponentdatabase levert av en enkelt produsent.

I tillegg til PCB-ferritter i produktgruppene EMC komponenter, er ferritter for kabel og common mode choker nå tilgjengelig. Disse modulene gjør det mulig for brukeren å analysere og å sammenligne tekniske verdier og impedanskurver for alle produkter. Ved hjelp av filtre på kurvene for komponent-karakteristikken finner du raskt og enkelt de riktige komponentene

I modulen for power inductors kan man enkelt bestemme den korrekte inductor for ikke-isolerte DC/DC konverterer. «Component Selector» beregner også ledning- og kjernetap og, basert på disse tapene, beregnes temperaturøkning til komponenten. Det er også en modul for Power Supplies som raskt og enkelt hjelper med å konfigurere fleksible transformere for isolerte DC/DC-konvertere til å passe den relevante inngangs- og utgangsverdien. Det er nå også tilgjengelig en modul for bruk i aktive PFC-kretser for å fastsette den riktige PFC choken. For bruk i aktive PFC-kretser er det nå også tilgjengelig en modul for å bestemme den riktige PFC choke.

Den vesentligste utvidelsen av programvaren er for signal- og kommunikasjonsprodukter. Ytterligere tre moduler er kommet i tillegg til den eksisterende RF-induktormodul for valg av komponentene etter frekvens, f.eks.: for å justere antenner. Ved å legge inn motstand og inngangsspenning kan man for signal- og backlight LED fritt definere frem strøm slik at forventet lysstyrke på LED vises.
Et praktisk tillegg er modulen for diskrete LAN transformer eller integrerte RJ45 LAN transformer, som gjør det mulig for brukerne å søke og å filtrere komponenter ved de interne tilkoblingene eller land-pad. Dette betyr at de riktige løsninger for eksisterende produkter nå kan bli funnet på svært kort tid.

Brukere kan lagre innstillingene i «component selector» programmet. For alle modulene kan man også finne relevante datablad on-line og S-parametere kan lastes ned. Den integrerte oppdaterings-funksjonen (online) sikrer at produktdatabasen holdes oppdatert til enhver tid. Brukere uten internettilkobling kan få oppdateringer fra produsentens hjemmeside når som helst og installere dem manuelt.