Chokes for trådløs lading fra Würth Elektronik

Würth Elektronik eiSos GmbH & Co KG har sluttet seg til Wireless Power Consortium og har lansert en serie choker for trådløs lading.
09.04.2013

Serien WE-WPCC, består av 5 forskjellige komponenter/ spoler. En i størrelse 3737 og fire i 5555. Alle er Qi kompatible og er evaluert og godkjent av flere IC-produsenter. Karakteristikkene er lav DCR, litzwire (flerkordelt tråd) og de har høyeste Q-verdi på markedet.

Hensikten med Wireless Power Consortium er å arbeide med utvikling av den såkalte QI-standarden. QI-standard (QI uttales «Chee») er en verdensomspennende standard for trådløse ladestasjoner av mobile elektroniske enheter som mobiltelefoner eller mobile kameraer og liknende.

Innovasjonen er basert på ideen om at lading via tradisjonelle ladere vil bli erstattet av en QI-lading via en overflate. Ved ganske enkelt å plassere enheten som skal lades på overflaten, vil den bli ladet gjennom magnetisk induksjon. QI-grensesnittet garanterer kompatibilitet mellom enheter slik at hver enhet, uavhengig av produsent eller merke, vil bli ladet. Dagens teknologi gjør det umulig å lade utstyr av ulike fabrikat/merker fra en og samme energikilde. Würth Elektronik utvikler spesialtransformere og lagrings-choker som kan brukes på både primær- og sekundærsidene. Würth Elektronik er en av veldig få produsenter som kan tilby dette.